Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


500 ΓΡ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ,500 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΙΛΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ,1.1/2 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,1/2 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ.(ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ.3 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΜΕΛΙ,3 ΚΟΥΠ ΝΕΡΟ,1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,3-4 ΓΑΡΥΦΑΛΑ,ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΜΟΝΙΟΥ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ).ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ ΤΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ 33Χ23 ΕΚ.ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ.ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΚΟΒΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΣΕ ΡΟΜΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΕΡΟ.ΨΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΣΤΟΥΣ 180 C ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ.ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ,ΑΦΟΥ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΕΙ,ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

1 σχόλιο: