Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


300 ΓΡ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ,100 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ,100 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,2 ΑΥΓΑ,2 ΚΟΥΠ ΓΑΛΑ,200 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ,300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ,400 ΓΡ ΣΑΝΤΙΓΙ,ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ,ΤΟ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ,ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 C.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΑ 200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΕ 150 ΓΡ ΝΕΡΟ.ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Η ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ.

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


500 ΓΡ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ,500 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΙΛΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ,1.1/2 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,1/2 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ.(ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ.3 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΜΕΛΙ,3 ΚΟΥΠ ΝΕΡΟ,1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,3-4 ΓΑΡΥΦΑΛΑ,ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΜΟΝΙΟΥ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ).ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ ΤΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ 33Χ23 ΕΚ.ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ.ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΚΟΒΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΣΕ ΡΟΜΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΕΡΟ.ΨΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΣΤΟΥΣ 180 C ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ.ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ,ΑΦΟΥ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΕΙ,ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


2 ΚΟΥΠ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ,1 ΚΟΥΠ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ,1 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΓΑΛΑ,1/2 ΚΟΥΠ ΑΛΕΥΡΙ,3/4 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,2 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ,3 ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ, (ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ,3 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,3 ΚΟΥΠ ΝΕΡΟ,1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,4-5 ΓΑΡΥΦΑΛΑ,1 ΚΟΜΑΤΙ ΦΛΟΥΔΑΣ ΛΕΜΜΟΝΙΟΥ).ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕ ΤΟ ΜΚΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 180 C ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ.ΒΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ,ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ,ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


6 ΚΟΥΠ ΓΑΛΑ,1.1/2 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ,6 ΑΥΓΑ,18-20 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ,1 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.(ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ,2.1/2 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1.1/2 ΚΟΥΠ ΝΕΡΟ,1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ,ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ.ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ.ΤΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ,ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ.ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ.ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΤΑΨΙ 8-10 ΦΥΛΛΑ,ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΠΟΤ ΕΞΕΧΟΥΝ.ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ,ΚΑΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΕΝΑ- ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΕΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ,ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ Η ΜΠΑΚΛΑΒΩΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.ΨΗΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΤΟΥΣ 180 C ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΔΙΣΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΥΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


10 ΚΟΥΠ ΓΑΛΑ,1 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ,3.1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,8 ΑΥΓΑ,10 ΦΥΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ,1 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,(ΓΙΑ ΣΥΡΟΠΙ,650 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ,3 ΚΟΥΠ ΝΕΡΟ,ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ).ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΕΝΝΙΑ ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ.ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΕΞΙ ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ,ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ,ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΟ ΑΥΓΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ Η ΠΙΤΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ.

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


20 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ,2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ,1 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ,1/2 ΚΟΥΠ ΚΟΝΙΑΚ,1/2 ΚΟΥΠ ΓΑΛΕΤΑ,1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ.(ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ,3 ΚΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ,1 ΚΟΥΠ ΜΕΛΙ,3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ,1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,3-4 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ,ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ).ΧΟΝΤΡΟΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΤΗΝ ΓΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΕΤΕ ΚΑΛΑ.ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ.ΛΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΕΤΕ Μ'ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΥΡΙΔΑ ΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ.ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΚΑΘΕ ΛΟΥΡΙΔΑΣ,ΔΙΠΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ.ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ.ΨΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ 180 C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ,ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ.ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ,ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΤΕ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


1 ΚΙΛΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ,1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ Η 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ,1/2 ΚΟΥΠ ΛΑΔΙ,3 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ,ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟΣ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ.ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΑΡΩΣΙ Η ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ.ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ,ΤΙΣ ΣΚΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΟΞΥΔΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ Η ΣΚΟΡΔΟ,ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.ΓΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΟΥΠΕΣ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ


6 ΑΥΓΑ,1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ,4 ΚΟΥΠ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ,1 ΚΟΥΠ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ.ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ,ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


1/2 ΚΙΛΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,1 ΑΓΓΟΥΡΙ,2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,2 ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ,200 ΓΡ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ,ΛΑΔΟΞΥΔΟ,ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ.ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ.ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ.ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ,2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ,ΤΡΙΜΕΝΗ ΡΙΓΑΝΗ,ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ Η ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ.

ΧΟΥΜΟΥΣ


250 ΓΡ ΡΕΒΥΘΙΑ,2 ΛΕΜΟΝΙΑ,2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ,1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΜΟΥΣΚΕΥΕΤΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ.ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΙΩΝΕΤΕ.ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ,ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΩΝ ΛΕΜΟΝΙΩΝ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΟ,ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ


1/2 ΚΙΛΟ ΡΕΒΙΘΙΑ,4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ,15 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ,ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ,4 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ,1/2 ΚΟΥΠ ΛΑΔΙ,3 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΕΤΕ,ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ.ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΥΡΙΟΥ


250 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ,3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ,1 ΑΓΓΟΥΡΙ,3 ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ,1/4 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ,2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ 1/2 ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΦΕΤΕΣ.ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΙΡΕΤΕ